Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel ons op Facebook & Instagram!

WAT ALS?

 

Wat als jouw wieg ergens anders

op de wereld had gestaan?

Wat als we eens niet WIJ zouden zijn,

maar het ANDERE?

Die ANDER?

 

Wat als jij in dat lichaam geboren was,

op die plek, in die cultuur, met die kansen?

Wat zou je dan voelen, denken, ervaren?

Wat als je daar nieuwsgierig naar

zou durven zijn?

En die ander ernaar durfde te vragen,

in vertrouwen?

Wat als?

​

Tekst: Ab Bertholet

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we 

Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar 

in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging maar ook spontaan!

‘Tapijt voor Vrede’ is beschermd en vastgelegd bij BOIP. Mocht u geïnspireerd raken dan graag 

eerst even contact opnemen met Marianne van Heeswijk, via telefoon 06-45342223 of mail villavanheeswijk@gmail.com

Tapijten voor Vrede

2019

Tapijt voor Vrede @ Bevrijdingsfestival 2019

Voor de derde keer waren we aanwezig op het Bevrijdingsfestival Brabant en hebben we samen met het aanwezige publiek een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd. Het uitgangspunt was de Brabantse Vlag omdat Noord-Brabant dit jaar 75 jaar bevrijd is. We hebben een fijne dag gehad, ook omdat de Weergoden ons redelijk gezind waren waarvoor grote dank, natuurlijk ook aan iedereen die enthousiast meegebouwd heeft!

Zie ook YouTube

Tapijt voor Vrede @ Pius X College

Samen met 220 leerlingen van het Pius X College in Bladel, inclusief de Wereldklas hebben we een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd. Als uitgangspunt gebruikten we de oranje cirkel in de aula waar we de Aarde en het Vredesteken samenvoegden, omringd met Zonnestralen. Het was een fijne dag, er werd goed samengewerkt en alles verliep in harmonie, inclusief het gezamenlijk opruimen.

zie ook www.pc55.nl

Tapijt voor Vrede @ Zwijsencollege

‘Vrede & Vrijheid’ was het thema waar 250 brugklassers van het Zwijsencollege in Veghel afgelopen tijd mee aan de slag zijn gegaan. Ze maakten in groepjes van 4 gezamenlijk een ontwerp voor een Tapijt voor Vrede die in het klein uitgevoerd werden. De ontwerpen waren indrukwekkend en hoopvol! In de ochtend waren overlevenden van concentratiekampen in WOII hun aangrijpende persoonlijke verhalen komen vertellen wat veel indruk heeft gemaakt. Kortom het waren 2 bijzondere dagen met een mooi einde want er lagen uiteindelijk 2 prachtige Tapijten met bijzondere randen. De ontwerpen die zijn gemaakt krijgen een prachtige bestemming, ze gaan gebruikt worden bij de gesprekscirkels in Zorgcentrum Joachim & Anna.

Tapijt voor Vrede @ AAtrium

Ook in het AAtrium hebben ze een Roze Loper zie www.rozezorg.nl en dat steunen wij van harte en daarom hebben we er samen met bewoners en personeel een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd in regenboogkleuren. Het was een bijzondere middag waar fantastisch samengewerkt werd met veel plezier na enige aarzeling :)

Tapijt voor Vrede @ Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2019 hebben we een groots Tapijt voor Vrouwen gelegd op de Parade in 's - Hertogenbosch. Ons uitgangspunt was het Vrouwenteken en er werd spontaan meegebouwd door voorbijgangers, waaronder ook veel mannen die natuurlijk ook welkom waren. De Weergoden waren ons goed gezind tot het laatste kwartier toen er een malse bui viel. Lang verhaal kort: de dagen erna hebben we 3000 CD's, 500 elpees, 200 singletjes en 300 grote deksels met de hand gedroogd. Het was een hele klus was maar dat hadden we graag over voor de fijne middag met het mooie resultaat! Zie ook deze en deze film op YouTube.

Tapijten voor Vrede

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, beeldende kunst zowel 2D als 3D waaronder met name objecten, wandwerk/bekleding, installaties, schalen, sieraden, dessins. Maar ook projecten zoals Tapijt voor Vrede.

​

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, kunst, tweedehands, kringloop, recyclen, keramiek, glas, atelier, workshop, urn, grafstuk, overleden, ontwerp, design, twee dimensionaal, drie dimensionaal, sieraden, schalen, objecten, relatiegeschenken, installaties, dessins, collages, beeldend, kunstenares, art, unica, galerie, gallery, expositie, vormgeving, projecten, Tapijt voor Vrede.