Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel ons op Facebook, Instagram & YouTube !

WAT ALS?

 

Wat als jouw wieg ergens anders

op de wereld had gestaan?

Wat als we eens niet WIJ zouden zijn,

maar het ANDERE?

Die ANDER?

 

Wat als jij in dat lichaam geboren was,

op die plek, in die cultuur, met die kansen?

Wat zou je dan voelen, denken, ervaren?

Wat als je daar nieuwsgierig naar

zou durven zijn?

En die ander ernaar durfde te vragen,

in vertrouwen?

Wat als?


Tekst: Ab Bertholet

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging maar ook spontaan!

‘Tapijt voor Vrede’ is beschermd en vastgelegd bij BOIP. Mocht u geïnspireerd raken dan graag eerst even contact opnemen met Marianne van Heeswijk, via telefoon 06-45342223 of mail villavanheeswijk@gmail.com

Tapijten voor Vrede

Tapijt voor Vrede @ Gemonde

Op uitnodiging van de Leefbaarheidsgroep Gemonde hebben we een Tapijt voor Vrede gelegd bij de kiosk waar ook de jaarlijkse Dorpskerstboom staat. De belangstelling was groot en het was erg gezellig. Er was Syrische soep, glühwein, warme chocolademelk en zelfgebakken koekjes, kortom een zeer geslaagde middag! Het Tapijt heeft tot na Nieuwjaar gelegen en zat letterlijk aan de grond vastgevroren.

Tapijt voor Vrede @ Jeroen Bosch Ziekenhuis

Op uitnodiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch hebben we samen met vluchtelingen, bezoekers, personeel en patiënten een Tapijt voor Vrede gelegd op de boulevard in het ziekenhuis. Er hebben ongeveer 100 mensen aan meegewerkt in het kader van " Samen bouwen schept een band voor even en inspiratie voor veel langer "

Tapijt voor Vrede @ PUB & SOS

Van www.dagbestedingpub.nl mogen we altijd de bus lenen als we op weg gaan om Tapijten voor Vrede te leggen, waar we heel blij mee zijn. Samen met de buren van SOS kringloopwinkel hebben we samengewerkt aan dit Tapijt. Het was een idee van Tony om er Geloof, Hoop & Liefde van te maken. 

De mooie discobollen werden gemaakt door Jos die ze aan ons doneerde!

Tapijt voor Vrede @ Arrahma Moskee

Op een vrijdagmiddag legden we een Tapijt voor Vrede bij de Arrahma Moskee in 

Den Bosch. In verband met het vrijdaggebed was het erg druk en hadden we maar 

2 parkeerplaatsen tot onze beschikking. In de kleuren van de moskee en in verschillende talen werd het woord Vrede gelegd, de rode harten verschenen spontaan. We bleken genomineerd te zijn voor de Gouden Duim en Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Brabant, kwam deze overhandigen!

Tapijt voor Vrede @ Vredeszondag

Op Vredeszondag legden we op uitnodiging van de dominee van de Grote Kerk in verschillende talen het woord Vrede. Samen met vluchtelingen, toeristen en winkelend publiek legden we in totaal 19 x de Vrede, oa in het Engels, Frans, Perzisch, Duits, Italiaans, Russisch, Arabisch, Spaans en zelfs in het Japans!

Tapijt voor Vrede @ Heesch

Op de markt van Heesch hebben we spontaan een Tapijt voor Vrede gelegd, het was 

een zeer geslaagde middag en de reacties waren positief.

Tapijt voor Vrede @ Fabriek Magnifique

Tijdens Fabriek Magnifique werd in 3 dagen tijd samen met vluchtelingen en inwoners van Veghel een groots Tapijt voor Vrede gelegd. Maanden vantevoren werd in het dorp een grote inzamelingsactie gehouden voor deksels & doppen. 

Er werd samen met de vluchtelingen, kinderen en jongeren Vredesbloemen gelegd in de Lambertuskerk, in de Moskee en bij het Turks Gemeenschapshuis.

Tapijt voor Vrede @ Maria Ter Heide school

Leerkrachten en kinderen van basisschool Maria Ter Heide verzamelden deksels & doppen voor het Tapijt voor Vrede in Veghel. Ze nodigden ons uit om alvast een voorproefje op het schoolplein te komen leggen.

Tapijt voor Vrede @ Dag tegen Racisme

In het kader van de Dag tegen Racisme bouwden we met een ieder die mee wilde doen een nieuw Tapijt voor Vrede op het Kerkplein in Den Bosch. De organisatie was in handen van Peter van Helden van de Grote Kerk en van antidiscriminatie organisatie www.radar.nl


Bewoners van tijdelijk AZC Autotron hielpen van het begin tot het einde mee en maakten ter plekke heerlijke Syrische soep.

Tapijt voor Vrede @ Kloosterkapel

Samen met bewoners van tijdelijk AZC Autotron maakte Marianne van Heeswijk de installatie 

" Land of Hope & Glory " in de Kunst Kloosterkapel in Vorstenbosch. Ter plekke werd er 

Shoroba/Syrische soep gekookt en organiseerden we een Meet & Greet & Soep!

Tapijten voor Vrede

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, beeldende kunst zowel 2D als 3D waaronder met name objecten, wandwerk/bekleding, installaties, schalen, sieraden, dessins. Maar ook projecten zoals Tapijt voor Vrede.


Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, kunst, tweedehands, kringloop, recyclen, keramiek, glas, atelier, workshop, urn, grafstuk, overleden, ontwerp, design, twee dimensionaal, drie dimensionaal, sieraden, schalen, objecten, relatiegeschenken, installaties, dessins, collages, beeldend, kunstenares, art, unica, galerie, gallery, expositie, vormgeving, projecten, Tapijt voor Vrede.