Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel ons op Facebook, Instagram & YouTube !

WAT ALS?

 

Wat als jouw wieg ergens anders

op de wereld had gestaan?

Wat als we eens niet WIJ zouden zijn,

maar het ANDERE?

Die ANDER?

 

Wat als jij in dat lichaam geboren was,

op die plek, in die cultuur, met die kansen?

Wat zou je dan voelen, denken, ervaren?

Wat als je daar nieuwsgierig naar

zou durven zijn?

En die ander ernaar durfde te vragen,

in vertrouwen?

Wat als?


Tekst: Ab Bertholet

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging maar ook spontaan!

Sinds 2020 valt 'Tapijt voor Vrede' onder de stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap. www.ikstavoor.nl ‘Tapijt voor Vrede’ is beschermd en vastgelegd bij BOIP. Mocht u geïnspireerd raken dan graag eerst even contact opnemen met Marianne van Heeswijk, via telefoon 06-45342223 of mail  villavanheeswijk@gmail.com

Tapijten voor Vrede

Ode aan de Vrijheid @ Het Noordbrabants Museum

Drie dagen lang bouwden we samen met bezoekers en vrijwilligers tijdelijke installaties in het NoordBrabants Museum in Den Bosch in het teken van Vrede, Vrijheid & Vriendschap. Tijdens de Museumavond een groot Huis nav de bijzondere expositie "Imagine Home" , op 4 mei een groot Hart voor alle oorlogsslachtoffers wereldwijd en op 5 mei een groot Vredesteken. Er vonden mooie ontmoetingen & gesprekken plaats. Op het voorplein hebben we dagelijks andere teksten met materialen van de Tapijten voor Vrede gelegd. Als afsluiter vulden we de hele Statenzaal met alle RoodWitBlauwe bijdrages van de Vlag voor Verbinding die nog steeds groeiende is. Het zag er prachtig uit, zie YouTube

Huis

Hart

Vredesteken

Tapijt voor Vrede @ WereldCafé FF Concreet

We waren door het Koning Willem I College uitgenodigd om tijdens het WereldCafé FF Concreet een Tapijt voor Vrede te leggen samen met leerlingen, docenten & bezoekers gedurende 2 dagen in de Brabanthallen in ' s - Hertogenbosch. We stonden aan het centraal ontmoetingsplein met daaromheen 17 zones, die elk gekoppeld waren aan één van de 17 Sustainable Development Goals, zie ook www.sdgnederland.nl In die zones kon je de makers van de toekomst ontmoeten die met heel concrete oplossingen lieten zien hoe zij nu al bezig zijn om de wereld van morgen beter, duurzamer en inclusiever te maken. De vraag was om met SDG 5, 10, 16 & 17 aan de slag te gaan, een mooie uitdaging en met hulp van vele handen verwezenlijkten we 4 bijzondere Tapijten.

SDG 5

SDG 10

SDG 17

SDG 16

Sta eens Stil @ Internationale Vrouwendag 2024

Tijdens Internationale Vrouwendag werd er in de Verkadefabriek een mooi event georganiseerd. We genoten van het optreden van Marilou Ruigrok, de livemuziek van Floor Dijkstra, indrukwekkende Slam Poetry van Soukaïna Bennani, live illustraties & poëzie van Renee Goris en Julie Smids én een heerlijk ontbijt incl. gezelligheid, waarvoor dank!

Ons project "Sta eens Stil" was een vervolg op #WeesnietStil van vorig jaar ook een project van onze stichting IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap en weer stonden we Stil bij ALLE Vrouwen die NIET in Vrijheid leven wereldwijd. We gebruikten de beschreven CD's die we vorig jaar op haalden als inspiratie voor gesprekken en er werden nieuwe gemaakt. In combinatie met honderden sjaaltjes, kralen, krulspelden & tierips werden er ter plekke bijzondere sieraden mee gecreëerd en vierden we de kracht van vrouwelijkheid. In de gang legden we met de vele handen een Tapijt voor Vrede dat een paar dagen bleef liggen.

Ode aan fotograaf 

Leon van den Akker

Vorig jaar overleed tot ons verdriet Leon van den Akker, onze vaste "Hof" fotograaf. Wij missen zijn fijne aanwezigheid tijdens onze projecten én zijn fantastische manier van fotograferen.

Voor zijn vrije werk fotografeerde hij bijna altijd in ZwartWit maar voor de Tapijten voor Vrede maakte hij graag een uitzondering in Kleur. Hij leeft voort in vele mooie herinneringen én in deze prachtige foto's.

Tapijten voor Vrede

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, beeldende kunst zowel 2D als 3D waaronder met name objecten, wandwerk/bekleding, installaties, schalen, sieraden, dessins. Maar ook projecten zoals Tapijt voor Vrede.


Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, kunst, tweedehands, kringloop, recyclen, keramiek, glas, atelier, workshop, urn, grafstuk, overleden, ontwerp, design, twee dimensionaal, drie dimensionaal, sieraden, schalen, objecten, relatiegeschenken, installaties, dessins, collages, beeldend, kunstenares, art, unica, galerie, gallery, expositie, vormgeving, projecten, Tapijt voor Vrede