Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel ons op Facebook, Instagram & YouTube !

WAT ALS?

 

Wat als jouw wieg ergens anders

op de wereld had gestaan?

Wat als we eens niet WIJ zouden zijn,

maar het ANDERE?

Die ANDER?

 

Wat als jij in dat lichaam geboren was,

op die plek, in die cultuur, met die kansen?

Wat zou je dan voelen, denken, ervaren?

Wat als je daar nieuwsgierig naar

zou durven zijn?

En die ander ernaar durfde te vragen,

in vertrouwen?

Wat als?


Tekst: Ab Bertholet

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging maar ook spontaan!

‘Tapijt voor Vrede’ is beschermd en vastgelegd bij BOIP. Mocht u geïnspireerd raken dan graag eerst even contact opnemen met Marianne van Heeswijk, via telefoon 06-45342223 of mail villavanheeswijk@gmail.com

Tapijten voor Vrede

Tapijt voor Vrede@ Franciscuskapel

De Franciscuskapel op Landpark Assisie ondergaat een transitie en wordt een Plek van Toewijding. Dat was het altijd al maar nu voor nog meer mensen. Volgende week komt er een nieuwe vloerbedekking en om daar bewust bij stil te staan hebben we op uitnodiging van Michael Kolen als overgang een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd, samen met bewoners en personeel. Als uitgangspunt hebben we de liefde van Franciscus van Assisie voor de natuur en de mensen genomen. Het Tapijt is de hele week blijven liggen en gisteren hebben we na een bijzondere gezamenlijke viering, met zijn allen opgeruimd wat ook weer een feestje was!

Tapijt voor Vrede@ Franciscaanse Beweging

Op uitnodiging van de Franciscaanse Beweging hebben we vorig weekend in een uur tijd 3 Vredesbloemen gelegd op het priesterkoor, het was kort maar krachtig in een bijzondere sfeer. De Franciscaanse Beweging zet zich in voor een samenleving waarin iedereen een plaats heeft, waarin men op elkaar betrokken is en waarin men kwetsbaar en eerlijk durft te zijn. Een samenleving waarin niet macht, bezit of succes leidend zijn, maar het feit dat we allemaal gelijke mensen zijn belangrijk is. Ze leven graag eenvoudig en vredelievend en in navolging van Franciscus van Assisi staan ze voor een wereld van vrede en alle goeds, zie ook franciscaansebeweging.nl

Tapijt voor Vrede @ Den Dungen

Als start van de Bevrijdingsweek hebben we een Tapijt voor Vrede gelegd in de Litserborg temidden van een expositie over WO II van de Heemkundekring met prachtige tekeningen en gedichten van kinderen. Er werd weer enthousiast meegebouwd met een mooi resultaat al zeggen we het zelf. Er waren allerlei activiteiten waaronder een defile van legervoertuigen en Akram, oudgeneraal mocht tot zijn verrassing een eindje meerijden.

Tapijt voor Vrede @ Babel

Tijdens de foto expositie over Tapijt voor Vrede bij Babel/de Muzerije hebben we kort & krachtig een klein Tapijt gelegd wat gedurende de hele Week van de Bevrijding blijft liggen. We zijn uitgegaan van #75jaarVrijheid, de kleuren Rood Wit Blauw & Oranje en de Brabantse Vlag natuurlijk. Prachtig hoe alles bij elkaar komt, de mooie foto's van Leon van den Akker, Arno Lucas & Ruud van Genugten en video's van Jasper Toeli & Aboued Nourallah. Nog te zien t/m 27 oktober 2019, zie ook dtvnieuws.nl

Tapijt voor Vrede @ Jeugdcongres Heusden

Samen met 486 leerlingen van groep 7 hebben we tijdens het Jeugdcongres over Vrede, Vrijheid en Vriendschap in de gemeente Heusden een Tapijt voor Vrede gelegd. Het was een hele uitdaging maar weer gelukt dankzij een hoop enthousiasme, zelfs bij het opruimen waar de burgemeester ook van de partij was. Het congres was een samenwerking met de Scalascholen, stichting Focolare en the Living Peace Foundation, zie ook YouTube en www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o

Tapijt voor Vrede @ Vredeszondag

Op Vredeszondag hebben we het vredessymbool op de markt in Den Bosch gelegd met iedereen die mee wilde bouwen en er was weer genoeg animo! Aan het eind van de middag sloten de deelnemers van de Vredeswandeling aan, die in de moskee Arrahma was begonnen. Ze legden hun bloemen in de buitenrand van ons Tapijt voor Vrede. Er werd een kring gevormd en er werd spontaan gezongen: " We shall live in Peace someday, deep in my heart I do believe " #KeeptheFaith

Met dank aan Michiel van Eeden voor de foto's!

Tapijt voor Vrede @ Bevrijding Veldhoven

Voor de herdenking van de bevrijding van Veldhoven hebben we voor het gemeentehuis een Tapijt voor Vrede gelegd in de kleuren Rood Wit Blauw en Oranje. De vele paarse doppen staan symbolisch voor de vele slachtoffers die gevallen zijn, de spiegelbol voor de reflectie. We kregen nog bezoek van de mannen van de hq.faaac.nl die onder de indruk waren van Akram die generaal was in Syrië. 

#letsconnect & #letsremember

Tapijt voor Vrede @ Berkel - Enschot

In de jaren 50-60 werden er in Berkel Enschot bloementapijten gelegd en processies gehouden. Op uitnodiging van Stadsmuseum Tilburg hebben we in de kapittelzaal van het bijzondere Ons Koningsoord een Tapijt voor Vrede gelegd als start van de culturele maand. Als uitgangspunt namen we het ornament uit het glas in loodraam, ter plekke waren de foto's te zien van weleer. Het was weer een mooie dag met enthousiaste mensen en met een fraai resultaat al zeggen we het zelf :) Hartelijk dank aan iedereen die meebouwde en aan Leon van den Akker voor de mooie foto's!

Tapijt voor Vrede @ Arnhem

In samenwerking met stichting Roses for Children hebben we voor hun 15 jarig jubileum een mooi Tapijt voor Vrede gelegd in het centrum van Arnhem. We hadden weer prachtig weer maar stonden gelukkig wel in de schaduw, met dank dus aan de weergoden en iedereen die meegebouwd heeft!

Tapijt voor Vrede @ Best

Best bestaat 200 jaar en dat werd gevierd met het leuke festival Alaparade oftewel 3 dagen feest met theater, dans, muziek, kunst en 2 Tapijten voor Vrede. Het enthousiasme was weer groot en de sfeer fantastisch goed, zelfs in de regen! We legden de eerste dag Best 200 jaar en de tweede dag details uit het logo waaronder de maskers en muzieknoten.

Tapijt voor Vrede @ Schijndel

Samen met 100 basisschoollleerlingen uit Schijndel hebben we op de dag voorafgaand aan het 1 Ander Festival gepoogd hun logo te leggen, het was een pittige uitdaging mede door de regen maar uiteindelijk kwam het goed inclusief het weer! Op zondag hebben we in de stralende zon, voor bij de ingang van www.1anderfestival.nl in samenwerking met Vluchtelingenwerk hun logo gelegd in hun kleuren rood en oranje waar we zelf paarse doppen en cd's aan toe hebben gevoegd!

Tapijt voor Vrede @ Boxmeer

Op Hemelvaartsdag hebben we tijdens het mooie festival "Hallo Wereld" in het groot deze tekst neergelegd met publiek, passanten en bewoners van het AZC, waarvoor hartelijk dank! Ook dank aan de leerlingen van het Pro College uit Boxmeer, zij hadden hun ideale wereld creatief verbeeld en dit was een onderdeel van het Tapijt ter Ontmoeting. Hun kunstwerk krijgt nu een mooie plek binnen hun school!

Tapijt voor Vrede @ Moederdag

Op Moederdag hebben we een prachtig Tapijt gelegd met echte tulpen voor alle Moeders ter Wereld én in de Hemel in de vorm van een groot hart. Het was bijzonder ook omdat we de tulpen zelf mochten plukken, de dag erna zijn ze allemaal getopt, zoals dat heet waarna alle energie naar de bollen gaat die groter groeien. Daan & Anja van www.detulperij.nl kunnen je er alles over vertellen en heten je van harte welkom en wij jullie ook weer bij ons volgende tapijt! Hartelijk dank aan Leon van den Akker voor de prachtige foto's en aan Abd Nourallah voor deze mooie video.

Tapijt voor Vrede @ Bevrijdingsfestival 2019

Voor de derde keer waren we aanwezig op het Bevrijdingsfestival Brabant en hebben we samen met het aanwezige publiek een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd. Het uitgangspunt was de Brabantse Vlag omdat Noord-Brabant dit jaar 75 jaar bevrijd is. We hebben een fijne dag gehad, ook omdat de Weergoden ons redelijk gezind waren waarvoor grote dank, natuurlijk ook aan iedereen die enthousiast meegebouwd heeft!

Zie ook YouTube

Tapijt voor Vrede @ Pius X College

Samen met 220 leerlingen van het Pius X College in Bladel, inclusief de Wereldklas hebben we een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd. Als uitgangspunt gebruikten we de oranje cirkel in de aula waar we de Aarde en het Vredesteken samenvoegden, omringd met Zonnestralen. Het was een fijne dag, er werd goed samengewerkt en alles verliep in harmonie, inclusief het gezamenlijk opruimen.

zie ook www.pc55.nl

Tapijt voor Vrede @ Zwijsencollege

‘Vrede & Vrijheid’ was het thema waar 250 brugklassers van het Zwijsencollege in Veghel afgelopen tijd mee aan de slag zijn gegaan. Ze maakten in groepjes van 4 gezamenlijk een ontwerp voor een Tapijt voor Vrede die in het klein uitgevoerd werden. De ontwerpen waren indrukwekkend en hoopvol! In de ochtend waren overlevenden van concentratiekampen in WOII hun aangrijpende persoonlijke verhalen komen vertellen wat veel indruk heeft gemaakt. Kortom het waren 2 bijzondere dagen met een mooi einde want er lagen uiteindelijk 2 prachtige Tapijten met bijzondere randen. De ontwerpen die zijn gemaakt krijgen een prachtige bestemming, ze gaan gebruikt worden bij de gesprekscirkels in Zorgcentrum Joachim & Anna.

Tapijt voor Vrede @ AAtrium

Ook in het AAtrium hebben ze een Roze Loper zie www.rozezorg.nl en dat steunen wij van harte en daarom hebben we er samen met bewoners en personeel een prachtig Tapijt voor Vrede gelegd in regenboogkleuren. Het was een bijzondere middag waar fantastisch samengewerkt werd met veel plezier na enige aarzeling :)

Tapijt voor Vrede @ Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2019 hebben we een groots Tapijt voor Vrouwen gelegd op de Parade in 's - Hertogenbosch. Ons uitgangspunt was het Vrouwenteken en er werd spontaan meegebouwd door voorbijgangers, waaronder ook veel mannen die natuurlijk ook welkom waren. De Weergoden waren ons goed gezind tot het laatste kwartier toen er een malse bui viel. Lang verhaal kort: de dagen erna hebben we 3000 CD's, 500 elpees, 200 singletjes en 300 grote deksels met de hand gedroogd. Het was een hele klus was maar dat hadden we graag over voor de fijne middag met het mooie resultaat! Zie ook deze en deze film op YouTube.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam tincidunt lorem enim, eget fringilla turpis congue vitae. Phasellus aliquam nisi ut lorem vestibulum eleifend. Nulla ut arcu non nisi congue venenatis vitae ut ante. Nam iaculis sem nec ultrices dapibus. Phasellus eu ultrices turpis. Vivamus non

Tapijten voor Vrede

Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, beeldende kunst zowel 2D als 3D waaronder met name objecten, wandwerk/bekleding, installaties, schalen, sieraden, dessins. Maar ook projecten zoals Tapijt voor Vrede.


Marianne van Heeswijk, Villa van Heeswijk, kunst, tweedehands, kringloop, recyclen, keramiek, glas, atelier, workshop, urn, grafstuk, overleden, ontwerp, design, twee dimensionaal, drie dimensionaal, sieraden, schalen, objecten, relatiegeschenken, installaties, dessins, collages, beeldend, kunstenares, art, unica, galerie, gallery, expositie, vormgeving, projecten, Tapijt voor Vrede.