Tapijt voor Vrede

Volg, like & deel ons op Facebook, Instagram & YouTube !

WAT ALS?

 

Wat als jouw wieg ergens anders

op de wereld had gestaan?

Wat als we eens niet WIJ zouden zijn,

maar het ANDERE?

Die ANDER?

 

Wat als jij in dat lichaam geboren was,

op die plek, in die cultuur, met die kansen?

Wat zou je dan voelen, denken, ervaren?

Wat als je daar nieuwsgierig naar

zou durven zijn?

En die ander ernaar durfde te vragen,

in vertrouwen?

Wat als?


Tekst: Ab Bertholet

Samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen, leggen we Tapijten voor Vrede. Zo gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar in contact. In buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen, op uitnodiging maar ook spontaan!

Sinds 2020 valt 'Tapijt voor Vrede' onder de stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap. www.ikstavoor.nl ‘Tapijt voor Vrede’ is beschermd en vastgelegd bij BOIP. Mocht u geïnspireerd raken dan graag eerst even contact opnemen met Marianne van Heeswijk, via telefoon 06-45342223 of mail  villavanheeswijk@gmail.com

Tapijten voor Vrede

SOS @ Amsterdam

Tijdens de 'Week van de Vluchteling' vond er op zondag 18 juni op de Dam de 'MiGreat’ migreat.org/nl demonstratie plaats met veel indrukwekkende sprekers voor een humaan beleid en rechten voor vluchtelingen & migranten. We legden 7 jaar geleden al een Tapijt voor Vrede op de Dam maar daar was het nu té warm voor. Daarom bedachten we een alternatief en vroegen mensen te poseren met onze SOS, geschreven op een beeldplaat. Mooie ontmoetingen en gesprekken volgden.

SOS Challenge @ Vluchtelingenbeleid

In aanloop naar de 'Week van de Vluchteling' hebben we een oproep gedaan om virtueel te demonstreren om aandacht te vragen voor een humaner beleid voor vluchtelingen. Onze vraag was/is om de letters SOS te leggen met materiaal wat je thuis hebt liggen (fruit, knopen, bestek, bloemen, etc) en daar een foto van te maken. Er kwamen bijzondere inzendingen binnen en je kunt nog steeds meedoen door je bijdrage te mailen naar wijstaanvoor@gmail.com. Alvast bedankt!

Herinneringsbloemen @ 4 mei 2023

Op 4 mei lagen er langs de route van de drukbezochte Stille Tocht op de Parade in Den Bosch weer honderden RoodWitBlauwe Herinneringsbloemen. Deze zijn gemaakt door vrijwilligers van onze stichting 'Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap'  ikstavoor.nl  Deze bloemen hebben een eeuwigheidswaarde, ze verwelken niet. Zo staan ze symbool voor de herinnering aan alle oorlogsslachtoffers. Ieder jaar groeit het aantal en liggen ze op 4 mei in een andere vorm, in combinatie met het materiaal van 'Tapijt voor Vrede'.

Tapijt voor Vrede @ AZC Autotron

Samen met leden van het 'Platform voor Religie en Levensbeschouwing' uit Den Bosch hebben  we een Tapijt voor Vrede gelegd bij de Noodopvang/AZC Autotron met de tijdelijke bewoners, ouders & kinderen, en onze vrijwilligers. De kleurrijke creaties op de elpees die we eerder maakten mochten na afloop mee naar "huis" genomen worden. Het enthousiasme was groot, de sfeer gemoedelijk en de verhalen indrukwekkend.

Creatieve bijdrages @ Tapijt voor Vrede

Samen met kinderen & jongeren die tijdelijk in de Noodopvang/AZC Autotron wonen en leden van het Platform voor Religie en Levensbeschouwing uit Den Bosch hebben we mooie creaties op elpees gemaakt voor het Tapijt voor Vrede dat we daarna samen op de locatie gelegd hebben. De kinderen poseerden met hun bijdrage voor een mooie wand waar Nederlandse kinderen hun in woord & tekening warm welkom heetten.

Tapijt voor Vrede @ Voorburg Verwondert

Tijdens de Kunst & Cultuurroute 'Voorburg Verwondert' haalden we de ZON naar binnen Eigenlijk zouden we buiten op het terrein van Zorgpark Reinier van Arkel een Tapijt voor Vrede leggen maar ivm de regen kregen we toestemming om het in de Kapel te doen. Inspiratie kwam naast het weer ook uit de datum 1 april en de vorm van de glas-in-loodramen. Bezoekers, vrijwilligers, personeel & cliënten bouwden mee waarvoor hartelijk dank! Onze vrijwilligster Corrie deelde weer haar zelfgemaakte Ontwapenende Hartjes uit die gretig aftrek vonden,
zie ook www.ikstavoor.nl/ontwapenenddenbosch

Wees niet Stil @ ‘s-Hertogenbosch

Met ons project 'Wees niet Stil’ stonden we op 8 maart, Internationale Vrouwendag, stil bij alle Vrouwen ter Wereld die NIET in vrijheid leven Er vonden die dag verschillende activiteiten plaats in Den Bosch, georganiseerd door Minoux & Theaterfestival Boulevard. Bij 'Bij Katrien' vond het Festival Feminine plaats, je kon er oa onze Kleurkaarten vinden met aan de achterkant de vertaling van het lied Baraye van de Iraanse zanger Shervin Hajipour en je kon op CD's je boodschap/tekening achterlaten die 's middags tussen 13 en 16 u aan de reling in de NS Stationshal kwamen te hangen met kleurrijke shawls, geleend van stichting Loods en Kringloop Vincentius Den Bosch, waarvoor dank! Ruim 100 voorbijgangers namen de moeite om ter plekke even stil te staan en hun bijdrage te leveren in woord en/of gebaar. Mooie gesprekken vonden plaats met Jong & Oud, we hebben naast Nederlanders, mensen uit Iran, Afghanistan, Somalië, Ecuador, Syrië, Duitsland, Spanje & Oekraïne gesproken.
Zie ook www.ikstavoor.nl/vrouwlevenvrijheid

Vredesslingers @ AZC Oisterwijk

Kinderen uit Irak, Afghanistan & Syrië die  tijdelijk wonen in het AZC in Oisterwijk hebben geholpen bij het maken van een mooie Vrolijkheidslinger voor de kinderen uit Oekraïne op de Noodopvang in Den Bosch.  Ze gebruikten de CD's die de kinderen uit Oekraïne zelf hadden gemaakt, samen met Nederlandse kinderen eind vorig jaar voor het Tapijt voor Vrede bij de Wijkkerstboom, vlakbij Woonzorgcentrum de Noorderkroon. #Letsconnect

Tapijten voor Vrede

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam tincidunt lorem enim, eget fringilla turpis congue vitae. Phasellus aliquam nisi ut lorem vestibulum eleifend. Nulla ut arcu non nisi congue venenatis vitae ut ante. Nam iaculis sem nec ultrices dapibus. Phasellus eu ultrices turpis. Vivamus non